4 Ağustos 2016 Perşembe

MERCAN RENGİ DANTEL ETEK

Şu sıralar tül ve dantel etekler, elbiseler  çok yaygın  kullanılıyor.  Dantel kumaşlar...Şık duruşun yanı sıra dikim aşamasında ki kolaylığı nedeniyle dikişe yeni başlayanların bile tercih edebileceği kumaşlar danteller. Özellikle  pamuklu dantel kumaşlar kayma yapmayacğı için çok daha kolay kesip dikebileceğiniz parçalar. 
Üstelik henüz bir dikiş makineniz yoksa bile rahatlıkla dantel etek hatta elbise bile dikebilirsiniz. Kumaşın yapısından dolayı  parçaları birleştrmek çok kolay.
Dikiş makinemin olmadığı dönemlerde  sadece el dikişiyle çocuk pantolonu dikmişliğim var (çok uzun ve yorucu olduğu kesin). 


Bu eteği kızım için diktim. Kendime diktiğim bir tunikten kalan parça kumaş. Dikdörtgen şeklinde ki kumaşı istediğiniz aralıklarda  pile yaparak bel ölçüsünde kesilmiş lastiğe dikiyorsunuz. Dilerseniz seyyar astar, dilerseniz eteğe diktiğiniz astarla  kullanın. Pamuklu dantel kullanmadığın çin etek ucunu  kestikten sonra yaktım. Zaten atan bir kumaş değildi ama daha düzgün ve sağlam durması için yakmaya karar verdim. Bu arada eteğin belinde kullandığım lastiği aylar önce Sıhhıye'de ki sosyete pazarından almıştım, çok yumuşak. Oldukça büyük  bir parça (neredeyse 10 metre civarı)   1 ya da 2  TL. Değişik düğmeler ve süs malzemeleri , fermuarlar, parça danteller v.s bir sürü şey vardı. Oldukça uygun fiyatlıydı.  

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...